Post Formatting Changes on Home Page

  • Author
    Posts
  • #44659

    dridgen
    Member
    Original poster

    I have an issue where I create a post (normally with a video or an Awesome Gallery on top) then have some text below (or possibly another gallery – issue addressed in a another post). I preview the post and the text looks formatted the way I want it. I update. Then I go to the Home page, and the formatting of the text in the post is completely different. Either left justified, all in one sentence, not bold or italicized, or centred. Just different.

    I could be doing something wrong. Any ideas?

    Thanks.

    David

    The blog I need help with is: dridgen.wordpress.com

    #44817

    maharzan
    Theme Author

    Hi David,

    I think you are previewing the single post but viewing the homepage. These are 2 different pages. Try comparing the homepage preview with homepage and post preview with the real post. Do they look different as well?

    Thanks,
    Chandra

    #44818

    dridgen
    Member
    Original poster

    Whenever I preview the post, whether by clicking the edit button from the homepage or going to the post and editing it, it looks good.

    But when I see it on the Home page, the formatting is gone.

    Is this what you mean?

    Check this one for example. See how the sentence under the gallery is centred in the preview, but left justified on the home page.

    http://dridgen.wordpress.com/2014/01/29/370/

    David

    #44819

    dridgen
    Member
    Original poster

    Also, when I try to put a vimeo video below any Awesome gallery, all I get is the url in text form, I do not get the actual vimeo video in the window.

    How does that work??

    This example shows it working, but I cannot get it to match:

    http://awesomedemo.wordpress.com/2013/08/04/axe/

    Thanks.

    David

    #44822

    maharzan
    Theme Author

    Your blog seems protected. Can it be made public so I can check? :)

    #44823

    dridgen
    Member
    Original poster

    Can I make you an admin for a short time? I’d rather it wasn’t public as it is a total train wreck.

    #44840

    maharzan
    Theme Author

    I think you can give me the access. :)

    #44846

    dridgen
    Member
    Original poster

    Yes. Pls look at “the metaphorical elephant” post and do a preview from within the Post tool. See the small Art’s Council graphic below the Gallery nicely centred with the text?

    http://dridgen.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=370&action=edit

    Now, go to the Home page and look at the Post. http://dridgen.wordpress.com

    The text is left justified and there is no arts council jpg.

    Next, look at “A garden of tears” post : http://dridgen.wordpress.com/2009/10/30/a-garden-of-tears-2009/

    You will see that there is a Vimeo Awesome video at the top and my attempt to put an awesome gallery under it. But it does not work. Instead, I get thumbnails.

    Thanks!

    David

    #44885

    dridgen
    Member
    Original poster

    Also, please check the formatting on my home page. For some reason two of my films do not load in their info…no movie or gallery appears for Mississippi Cold Case or Reconciliation in Mississippi. No idea why. Thanks….

    http://dridgen.wordpress.com/page/2/

    #44887

    maharzan
    Theme Author

    Hi David,

    The homepage and single post page are different. The homepage is only loading the “excerpt” so it only shows text.

    For the gallery and video issues, I have posted the fix but it will take sometime before its deployed to all the sites. I have added an option in Customize -> Theme menu which will allow you to show the content as in other normal single posts/pages.

    Thanks,
    Chandra

    #44892

    dridgen
    Member
    Original poster

    You say that the post and the home page are different. I understand this. But why do posts behave inconsistently on the home page? I have several posts with vimeo inserts that look fine on the home page. BUT, the identical style of post for a different film doesn’t display the Vimeo movie as noted above (MS Cold Case and Reconciliation do not display their vimeo or gallery consistently). There is no apparent difference in the posts that work and posts that don’t on the home page. So what is the issue?

    David

    #44902

    maharzan
    Theme Author

    Hi David,

    I do see a video on Reconciliation but I don’t see one in MS Cold Case. I checked the single post and I didn’t see the video in there either. http://dridgen.wordpress.com/2007/02/11/mississippi-cold-case-2007/

    Is the video in your content? If you have, then this might be a bug which we have pushed a fix for. Lets wait few days when it gets deployed across the site and see if it still is an issue.

    Thanks,
    Chandra

    #44910

    dridgen
    Member
    Original poster

    Hi, sorry. There are two galleries, one for Return to MS and the other for MS Cold Case. Neither appears on the home page yet they are on the post page. Also, video inconsistently shows up, off and on for The bomb that killed Wayne Greavette and others (not to do with Vimeo server problems). So if you are saying your changes will make these areas work, that’s good.
    Thanks.
    David

The topic ‘Post Formatting Changes on Home Page’ is closed to new replies.