Logo and tagline not showing

  • Author
    Posts
  • #110071

    gllfra002
    Member

    Hi there

    I have set both the site icon and the tagline, yet neither are showing as per the Shelf demo: https://shelfdemo.wordpress.com/

    The blog I need help with is saraiamtara.wordpress.com.

    #110254

    scottrrollo
    Theme Author

    Hey Fran!

    So sorry to hear about this. Would you mind heading to the old admin screen for your site then click Appearance → Theme Options. Open up the Header and logo panel and make sure that the ‘Enable custom logo image’ and ‘Display tagline’ options are checked.

    I hope this helps 😀 Let us know how you go!

    #110257

    gllfra002
    Member

    Thanks Scott, I’ve done that now. The tagline is showing, the image is not.

    #110277

    scottrrollo
    Theme Author

    Got it, Fran! And, on that Theme Options screen, have you uploaded a logo image? If not, please give that a try and let us know how you go 😀

    #110352

    gllfra002
    Member

    Yes, I have already uploaded a logo multiple times via the new-look CMS. It is showing as the favicon.

    However, when I upload via your WP-Admin link, after uploading, it gives me the option to “insert into post”, which doesn’t make sense as I’m not editing a post. It also gives me the option to “save all changes”, clicking either of these does not give a feedback message that the logo has been uploaded.

    #110357

    gllfra002
    Member

    Hi again

    And just a question about social links – am I able to add Youtube?

    When I go to WP-Admin, there isn’t an option.

    When I go to Customizer, I have set it there, but it isn’t showing.

    Thanks

    #110368

    scottrrollo
    Theme Author

    Hey again 👋

    That’s right; you want to upload a .jpg or .png logo. Click ‘Insert into post’ and then click ‘Save changes’. Please make sure the ‘Enable custom logo image’ option is also checked.

    As it tuns out, Shelf doesn’t have a built-in YouTube icon. Instead, you might like to add a link to your main menu for YouTube and I’d be happy to help you change the color of this link to red (or any color you like).

    I hope this helps! Have a wonderful weekend.

    #110375

    gllfra002
    Member

    Hi Scott

    Thank you, but this “That’s right; you want to upload a .jpg or .png logo. Click ‘Insert into post’ and then click ‘Save changes’. Please make sure the ‘Enable custom logo image’ option is also checked.” has been done many times already this week.

    You requested user access to our website, which I granted a couple of days ago.

    Please URGENTLY let me know if this is a fault with your theme or if I must engage with WordPress.

    Thank you.

    Kind regards

    #110385

    gllfra002
    Member

    Hi there

    Just to let you know, I stopped trying to upload an image, and used the URL rather and clicked “SAVE CHANGES”. Fortunately this seemed to work.

    Thank you for your help.

    #110407

    scottrrollo
    Theme Author

    Oh great! Nice work, Fran 👍

    So glad to hear this is working now, and sorry it took this long to get sorted.

    If you have any more questions at all, just let us know.

    Have a wonderful week 😀

The topic ‘Logo and tagline not showing’ is closed to new replies.