About Header Section Image Not Showing

  • Author
    Posts
  • #89102

    rauchmac
    Member
    Original poster

    Hello!

    I uploaded an image to my about header section and it’s not appearing on my site. How do I fix this?

    Thanks!

    Maria

    The blog I need help with is: mariarauch.com

    #89391

    ellenbauer
    Theme Author

    Hi Maria,

    did you include your image URL using the “About (Ubud)” widget in the “About Header Widget Area” under Appearance / Widgets? If so, could you please let me know the URL, so that I can check, if the URL is correct?

    Thanks so much!
    Best, Ellen

    #89420

    rauchmac
    Member
    Original poster

    Hi Ellen,

    When I choose customize, I click on the About Header Section. Then I click “Select Image” under the About Image Setting and selected an image from my media library. The URL of that image is: https://intentionandmemories.files.wordpress.com/2016/01/guasvnpt_400x400.png

    After I click save, nothing shows up.

    You mention the “About (Ubud)” widget under Appearance/Widgets. When I navigate to Appearance/Widgets, this widget doesn’t show up. Maybe that’s the issue?

    Thanks for your help!

    Maria

    #89424

    ellenbauer
    Theme Author

    Hi Maria,

    I’m so sorry for this mistake of mine, I totally forgot that the Ubud theme on WordPress.com will work a little bit different.

    Here you need to go to Customizer / Header About Section and include the text and the image here.

    Please let me know, if this is working and again, I’m so sorry that I told you the wrong way to do it in the first place.

    Thanks a lot for your patience!
    Best, Ellen

    #89426

    rauchmac
    Member
    Original poster

    Hi Ellen,

    Not a problem at all! Unfortunately, this is where I’ve been trying to upload the picture and it isn’t showing up after I do. The intro text shows up but the image does not!

    Is there anything else that you think could be causing the issue?

    Maria

    #89434

    ellenbauer
    Theme Author

    Hi Maria,

    oh okay, did you check the URL of the image you included? Is it http or https? Could you maybe link the URL here, too? This way I can check it.

    Thanks so much for your patience!
    Best, Ellen

    #89465

    rauchmac
    Member
    Original poster
    #89466

    ellenbauer
    Theme Author

    Hi Maria,

    this is very strange, no, there is definitely no issue with the image. Could you maybe upload me a screenshot of your About Header settings to your media library and either copy/paste the link here?


    (here some infos on how to make a screenshot, if you need them).

    Best, Ellen

    #89467

    rauchmac
    Member
    Original poster

    Hi Ellen,

    This is the screenshot of what it looks like when I upload an image into the about image section: https://intentionandmemories.files.wordpress.com/2016/02/about-image-setting.png

    When I select “Change Image” I’m taken to my media library.

    Do you think maybe it has something to do with my site name? My site URL changed from “intentionandmemories” to “mariarauch” but these image URLs still have “intentionandmemories” attached to them.

    I’ve tried to upload many different images, including different sizes, and nothing seems to work.

    Maria

    #89468

    ellenbauer
    Theme Author

    Hi Maria,

    thanks so much for the screenshot. No ,I think the URL shouldn’t have anything to do with this. This is really a bit strange, actually everything looks great from what I can see. Did you press the “Save” button after uploading the image?

    Also could you maybe try to add an image caption text, maybe the empty caption blocks the image to be displayed.

    If all this doesn’t help, please write me an email directly ((email visible only to moderators and staff)), I might need to have a look at your admin area myself, since I really can’t figure out what goes wrong here.

    I’m so sorry for this! Thanks so much for your patience!
    Best, Ellen

    #89469

    rauchmac
    Member
    Original poster

    Hi Ellen,

    No problem! Thanks for helping.

    I did Save and I also added a test caption. No luck!

    Can you provide your email address?

    Thanks!

    Maria

    #89470

    ellenbauer
    Theme Author

    Hi Maria,

    oh, I’m so super sorry that it’s still not working. Yes, please just write me to contact (at) elmastudio (dot) de.

    Best, Ellen

    #89471

    Hello Ellen

    I too am experiencing the same difficulty. Good to learn when the glinch is fixed.

    Best

    Michelle

    #89472

    geometrylab
    Member

    Hi Ellen,

    Me too! I’ve not been able to get the text to show up using the Customizer / Header About Section on WordPress.com. Not sure what I’m doing wrong…

    Thanks!
    James

    #89473

    ellenbauer
    Theme Author

    Hi there,
    I’m sorry for my late reply, in general the issue should be fixed already. I just tested the About section again to see, if there is a new issue that came up, but it should work fine.

    One thing that might have caused the image not showing up: You should add text in the section “Additional intro text” as well, in order for the “more link” to be added.

    Best, Ellen

    #89474

    ellenbauer
    Theme Author

    @james: Did you make sure that you saved your setting? Also the intro text will only work on the blog front page and not not custom static front pages, maybe this is the case?

    Please let me know your website URL, so that I can have a look at your site and maybe find the issue this way.
    Best, Ellen

The topic ‘About Header Section Image Not Showing’ is closed to new replies.